четвер, 16 жовтня 2014 р.

Про фінальний етап ХІІ Всеукраїнського турніру юних правознавців



З 10 по 14 жовтня 2014 року у м.Тернополі проходив фінальний етап ХІІ Всеукраїнського турніру юних правознавців.
10 жовтня 2014 року в концертній залі Тернопільської обласної філармонії відбулося урочисте відкриття турніру. У церемонії відкриття взяли участь Євтушенко Р. І., головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України, заступник голови оргкомітету турніру; Бицюра Л.О., заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації; Слома В. М., завідувач кафедри Тернопільського національного економічного університету, кандидат юридичних наук, доцент, голова журі турніру.
Турнір відбувався за підтримки Ради Європи та Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Участь у роботі журі турніру брали провідні науковці, вчителі України, серед яких були і представники загальноосвітніх навчальних закладів м.Тернополя: Іванюк І.В. (ТЗОШ № 2), Близнюк М.І. (ТЗОШ № 24), Краснопольська Р.А. (ТЗОШ № 22), Шашура Л.Я. (ТЗОШ № 27).
Для участі в турнірі прибуло 15 команд з 9 областей України. Місто Тернопіль представляли збірна команда Тернопільської Української гімназії ім. І.Франка «Корс», керівник команди Мельник Г.Ф. та збірна команда Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 «Консул», керівник команди Ящишин Г.З. Змагання відбувалися у Тернопільській загальноосвітній школі І - ІІІ ступенів № 24. Упродовж 11-12 жовтня відбулися чвертьфінальні бої, 13 жовтня – півфінальні бої та суперфінал.
14 жовтня, у завершальний день змагань, учасники турніру відвідали пам’ятні місця Кременецького та Шумського районів Тернопільської області. Урочисте нагородження переможців та закриття турніру відбулося в меморіальному комплексі-музеї «Табір УПА», поблизу села Антонівці Шумського району.
У церемонії закриття взяли участь Олег Сиротюк, голова Тернопільської обласної державної адміністрації; Любомир Крупа, директор департаменту освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації; Раїса Євтушенко, головний спеціаліст Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України. У вітальному слові, адресованому учасникам турніру, Олег Мирославович відзначив, що обрано для нагородження надзвичайно символічне місце, адже тут формувалися національні ідеї, український дух та патріотична свідомість.
Відповідно до рішення журі та оргкомітету і за результатами фінальних турнірних боїв, переможцями стали 9 команд, серед яких – учнівські колективи Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 2 і загальноосвітніх навчальних закладів смт. Козови (вибороли дипломи ІІІ ступеня). Такі ж дипломи отримали ще чотири команди. Представники Запорізької гімназії № 6 і харківська команда «Слобожани» нагороджені дипломами ІІ ступеня. Дипломом І ступеня нагороджено збірну команду міста Харкова «Юридична громада».
Усі переможці отримали подарунки від Ради Європи та Організації з безпеки та співробітництва в Європі.





 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Про практикум на тему: "Оцінювання учнів, які навчаються за кордоном"

 18 квітня 2024 року в форматі Zoom відбувся практикум для вчителів історії та правознавства на тему: "Оцінювання учнів, які навчаються...