середу, 8 жовтня 2014 р.

Круглий стіл у ТЗОШ № 20 на тему "Я і закон"



6 жовтня 2014 року у Тернопільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 20 відбувся круглий стіл «Я і закон» для учнів 9-11 класів.

         У заході взяли участь Шуварівська Світлана Здіславівна, завідувач сектора правової освіти, правової роботи та систематизації законодавства  Тернопільського міського управління юстиції, Вівчар Андрій Дмитрович, методист Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу, Махінка Андрій Іванович, заступник директора ТЗОШ № 20 з виховної роботи.
Учні під час заходу не тільки змогли отримати знання про правову культуру та правосвідомість, переглянути презентацію «Про правову культуру учнів», але й спільно з гостями сформували правові якості, якими повинен володіти учень. Адже тільки завдяки таким правовим якостям як прагнення до правових знань, чесність, розвинуте почуття справедливості, усвідомлення обов’язку і відповідальності, творчість, креативність, здатність приймати нестандартні рішення, ініціатива, активність і самостійність у діяльності, переконаність, схильність до незалежних суджень, володіння практичними навичками правової діяльності, правова компетентність, духовність та здатність орієнтуватися в нових правових знаннях учень може досягти високого рівня правової культури.
Виступаючі підкреслили, що оволодівши цими правовими якостями учні зможуть гідно відстоювати свої права і права інших людей, ставити мету і вибирати шляхи її досягнення на основі моральних і нормативних вимог, грамотно і усвідомлено діяти при зіткненні з неправовими реаліями світу.
Вчитель правознавства ТЗОШ № 20 Оршак Ольга Юріївна звернула увагу учнів на важливість правових знань у їхньому житті та можливості, які вони можуть отримати завдяки знанню законодавства.
         Після виступів гостей учні мали змогу поставити їм свої запитання. Дітей цікавило наскільки оплачуваною є робота юристів в нашій державі, якими є критерії відбору на навчання до вищих юридичних закладів, чи цікавою є робота адвоката, нотаріуса, судді, слідчого та ін.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Про заняття інтелектуального клубу педагога суспільствознавця на тему: "Використання сервісу Book Creator під час уроків суспільствознавчих дисциплін"

 14 березня 2024 року відбулося заняття інтелектуального клубу педагога суспільствознавця на тему: "Використання сервісу Book Creator п...