четвер, 15 грудня 2016 р.

Інклюзивна правова олімпіада



       «Ми – за Честь і Справедливість!» таку молодіжну, можливо, злегка претензійну, але надзвичайно промовисту назву дали організатори інклюзивній правовій олімпіаді, що відбулася з ініціативи Клубу обдарованих школярів Тернополя, Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу та обласного  навчально-реабілітаційного центру 8 грудня 2016 року.
         У гості до талановитих підлітків з особливими потребами прийшли здібні учні загальноосвітніх навчальних закладів міста. Спілкування було доброзичливим, але боротьба за головний приз книги про Шерлока Холмса від книгарні «Є!» видалася безкомпромісною. Справа в тому, що змагання було організовано таким чином, аби в кожній із 7 команд були діти з особливими потребами і школярі міста. Перемогла пара, якій батьки свого часу подарували найпоширеніше і найнезвичніше імена Марія Денисюк від господарів і Венсеслао Пасека зі спеціалізованої школи № 29. Сергій Ткачук й Анастасія Денисенко, Єлизавета Паньків й Андрій Андрушишин, Сергій Волохатий та Ярослав Ловенага, Надія Реник й Олександр Процюк із навчально-реабілітаційного центру, Тимофій Іванечко, Максим Палка, Юлія Думи, Вікторія Марчак зі шкіл № 3, 9, 26, гімназії «Гармонія» встигли відчути себе в ролі короля і королеви права, експертів із юридичних ситуацій, авторів проектів створення організацій, підприємств, установ для захисту прав дитини.



          Чесно і справедливо оцінювали роботу учасників члени журі: Галина Бабій, юрист фірми «Гловак і партнери», яка поруч із європейською інвестиційною групою виступила головним спонсором цього свята інтелекту й доброти; Дмитро Квасовський, 16-річний президент Клубу обдарованих школярів Тернополя; Дмитро Степанчук, капітан команди – переможниці міського конкурсу «Вундеркіндер».
       Ну, а дирекція навчально-реабілітаційного центру вручила подяки за значний внесок у розвиток здібностей дітей з особливими потребами працівникам науково-дослідної лабораторії якості навчання обдарованої дитини Миколі Николину і Володимиру Сенькову, завідувачу міської психолого-медико-педагогічної комісії Тетяні Бабійчук. У відповідь Ірина Король, як і всі учасники олімпіади, отримала в подарунок дзвіночок. І зазвучав радісними переливами міні-оркестр дзвіночків, що звіщав щедрість людських душ і Божого Благословення!

                                                                                               Микола Николин
                                                                                               Фото Івана Пшоняка

 







Немає коментарів:

Дописати коментар

Про практикум на тему: "Оцінювання учнів, які навчаються за кордоном"

 18 квітня 2024 року в форматі Zoom відбувся практикум для вчителів історії та правознавства на тему: "Оцінювання учнів, які навчаються...