пʼятницю, 28 квітня 2017 р.

Про Міжнародний конкурс приурочений 70-м роковинам масової депортації українців із Західної України до Казахстану


     
  Карагандинське обласне Товариство української мови імені Т. Г. Шевченка «Рідне слово» за підтримки Посольства України в Республіці Казахстан у жовтні цього року проводитиме Міжнародний конкурс творів учнів шкіл і студентів училищ та коледжів, приурочений 70-м роковинам масової депортації наших співвітчизників із Західної України до Казахстану в рамках операції «Захід».
        Умови Міжнародного конкурсу творів учнів шкіл і студентів
училищ та коледжів, приуроченого 70-м роковинам масової депортації українців у Казахстан під час операції «Захід» (21.10.1947)
1. Конкурс проводиться в рамках заходів Карагандинського обласного Товариства української мови імені Т. Г. Шевченка «Рідне слово» до 70-х роковин масової депортації українців у Казахстан 1947 року.
2. Мета конкурсу:
- формування толерантності та міжетнічної солідарності громадян;
- формування у молоді громадянської позиції;
- залучення школярів, учнів молоді, студентів училищ та коледжів до вивчення історії своєї країни та своєї родини;
- розширення контактів та обміну досвідом українських школярів, учнівської молоді та студентів училищ та коледжів зі своїми зарубіжними ровесниками.
3. Учасники конкурсу
Учасниками конкурсу можуть бути громадяни України, Казахстану, країн СНД та інших держав: учні 9-11класів шкіл, училищ та коледжів.
На конкурс приймаються роботи, виконані індивідуально, та колективні роботи (не більше 3 авторів).
4. На конкурс приймаються тематичні дослідницькі та творчі твори: есе; розповіді; твори-інтерв'ю; твори-дослідження з історії родини, написані на основі документів, сімейних архівів, записів особистих свідчень; поетичні твори тощо.
5. Підбиття підсумків конкурсу
Конкурсна комісія вивчає подані роботи і відбирає найкращі з них, керуючись такими критеріями: самостійність; стиль викладу; оригінальність; грамотність; здатність до аналізу; ступінь аргументованості (переконливості); ерудованість автора.
Кращі роботи відзначаються спеціальними дипломами трьох ступенів. Переможцеві, автору найкращої роботи, вручається гран-прі.
Роботи переможців будуть опубліковані у спеціальному збірнику, а також розміщені на інтернет-сторінках.
Підбиття підсумків – у жовтні 2017 року.
Нагородження лауреатів конкурсу відбудеться за домовленістю з відділами освіти області (дату буде повідомлено учасникам конкурсу додатково).
6. Вимоги до оформлення творів
Робота виконується в електронному форматі А4 шрифтом Times new Roman, 14 кеглем (міжрядковий інтервал 1,0), українською, казахською, російською, англійською мовами. Обсяг роботи – не більше 2-3-х сторінок (але за необхідності може бути і більший). Поля аркуша: верх, низ, зліва, справа – по 2 см. Вгорі аркуша по центру зазначається назва твору, рядком нижче –
прізвище, ім'я учня та його керівника (за наявності). У наступному рядку зазначається назва навчального закладу, у якому навчається конкурсант, рядком нижче – назва міста і країни.
Твір необхідно надіслати за вказаними адресами в електронному вигляді. Файл треба назвати так: «Петренко - конкурс творів - депортація».
Окремим файлом подається заявка для участі в конкурсі.
7. Терміни проведення конкурсу
Конкурсні роботи слід подати до 30 червня 2017 року.
Заявки – надіслати до 01 травня 2017 року на електронну адресу: ridneslovo@mail.ru, або поштою на адресу: ул. Пищевая, 3, г. Караганда, Республика Казастан, 100022. 

ЗАЯВКА УЧАСНИКА
Міжнародного конкурсу творів учнів шкіл і студентів
училищ та коледжів, приуроченого 70-м роковинам масової депортації українців у Казахстан під час операції «Захід» (21.10.1947 р.)
Назва роботи
Автор (прізвище, ім’я, по батькові)
Назва навчального закладу
Клас/курс
Поштова адреса закладу (вулиця, № будинку, місто/селище/село, район, область, країна, індекс)
Керівник, за наявності
(прізвище, ім’я, по батькові, посада)
Телефони (з кодом країни та міста), мобільний телефон
E-mail
Дата заповнення

Немає коментарів:

Дописати коментар

Про практикум на тему: "Оцінювання учнів, які навчаються за кордоном"

 18 квітня 2024 року в форматі Zoom відбувся практикум для вчителів історії та правознавства на тему: "Оцінювання учнів, які навчаються...