четвер, 27 квітня 2017 р.

Зустріч з питань медіаграмотності



     26 квітня вчителі історії та правознавства Тернопільських загальноосвітніх навчальних закладів мали зустріч із співавтором посібника для вчителів "Медіаграмотність на уроках суспільних дисциплін" Оксаною Валеріївною Волошенюк. 
      Під час заходу Оксана Валеріївна ознайомила присутніх із ключовими принципами освіти з медіаграмотності та сучасною літературою і джерелами з питань медіаграмотності, продемонструвала на яких інтернет ресурсах можна їх знайти. Організатором зустрічі виступив заступник міського голови Леонід Олексійович Бицюра, який висловив думку про те, що медіаграмотність займає важливе місце в системі національної безпеки і тому запровадження такого спецкурсу в навчальних закладах є надзвичайно важливим. Прикладом можуть слугувати такі країни, як Канада, Фінляндія, Нова Зеландія, США, в яких питанням медіаграмотності приділяється велика увага.
      Наприкінці зустрічі кожен із педагогів отримав підручник для вчителя "Медіаграмотність" сучасних американських медіапедагогів Сінді Шейбе і Фейз Рогоу. За допомогою цього видання вчителі м.Тернополя зможуть навчитися інтегрувати медіаграмотність у різноманітні освітні практики, знайдуть безліч ідей та цікавих моделей занять.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Про заняття інтелектуального клубу педагога суспільствознавця на тему: "Використання сервісу Book Creator під час уроків суспільствознавчих дисциплін"

 14 березня 2024 року відбулося заняття інтелектуального клубу педагога суспільствознавця на тему: "Використання сервісу Book Creator п...