середу, 18 травня 2016 р.

Відбувся VI Форум шкільних євроклубів м.Тернополя


18 травня 2016р. у приміщенні Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 29 з поглибленим вивченням іноземних мов відбувся VІ Форум шкільних Євроклубів міста Тернополя. У заході, організованому управлінням освіти і науки Тернопільської міської ради спільно з Тернопільським комунальним методичним центром науково-освітніх інновацій та моніторингу за сприяння Тернопільської міської ради, взяли участь 9 шкільних Євроклубів:
1. Євроклуб ТСШ №3 "Eurobridge";
2. Євроклуб  Тернопільської Української гімназії ім. І. Франка "Terra Libertas";
3. Євроклуб ТСШ№29 «Дружба-Friendship»;
4. Євроклуб ТЗОШ № 19 «EuroYouth 19»;
5. Євроклуб ТЗОШ №25 «Єврознай»;
6. Євроклуб Тернопільскої класичної гімназії «Серце Європи»;
7. Євроклуб ТСШ № 7 «Промінь»;
8. Євроклуб ТСШ № 17 «Eurovita»;
9. Євроклуб ТЗОШ № 10 «Ми – європейці».
         Серед запрошених почесних гостей, які оцінювали презентації були: Микола Николин  - керівник науково-дослідної лабораторії якості навчання та обдарованої дитини, Олена Кізьякова – представник обласної бібліотеки для молоді.  Тема цьогорічного форуму: «Українській молоді – європейські цінності». Завдання для євроклубів полягало у створенні емблеми та девізу мережі шкільних євро клубів м.Тернополя, демонстрації презентації про молодіжні проблеми, які слід подолати для досягнення європейських цінностей.
Господарі Форуму учні Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 29 зпоглибленим вивченням іноземних мов забезпечили комфортне перебування учасників Форуму в актовій залі закладу та підготували цікаву привітальну програму для учасників дійства. Євроклубівці під час виступів учасників змогли дізнатися безліч цікавих фактів про проблеми, які найбільше непокоять молодь в Україні, досвід європейських держав з їх вирішення. 
Зокрема Євроклуб ТЗОШ № 25 «Єврознай» презентував проект про молодіжні проблеми в Україні та шляхи їх усунення. Євроклубівці опрацювали інформацію, щодо молодіжної політики в Україні та Німеччині, запропонували шляхи вирішення проблеми безробіття молодого покоління, як однієї з найактуальніших та найважливіших в нашій державі, запозичивши методи її вирішення в Німеччини. 

Представники євроклубу Тернопільської класичної гімназії «Серце Європи» звернули увагу на економічну ситуацію в Україні та необхідність освітніх реформ, євроклубу ТСШ № 7 «Промінь» зазначили, що важливим для молоді є забезпеченість роботою та здатність знаходити себе, бути духовними, євроклубу ТСШ № 17 «Eurovita» наголосили, що потрібно поглиблювати співпрацю з європейськими однолітками. Євроклубівці з Тернопільської Української гімназії ім. І.Франка у презентації «Барвиста Європа» продемонстрували значення волонтерства, добра та милосердя у наш час. Дослідження на тему: «Реалізація європейських цінностей у країнах Європи» проведено учасниками євро клубу ТЗОШ № 10 «Ми європейці».
Оригінальні емблеми та девізи мережі шкільних євроклубів м.Тернополя презентували євроклуби   ТСШ №3 "Eurobridge",  ТСШ №29 «Дружба-Friendship», ТЗОШ № 19 «EuroYouth 19».
 Кожен з виступів презентованих євроклубами був неповторним, актуальним, важливим,  ідеї такими які здатні реалізовувати шкільні євроклуби міста Тернополя.   
  Цьогорічний форум продемонстрував те, що молодь має креативні, цікаві та перспективні для втілення в життя ідеї. 
Євроклуби учасники Форуму були нагороджені сертифікатами та подарунками від Тернопільської міської ради.
Кращими у номінаціях було визнано:
-  у номінації  «Найоригінальніший девіз мережі шкільних євроклубів» - Євроклуб ТСШ № 29 «Дружба-Friendship»;
-  у номінації «Європа - це ми» - Євроклуб ТЗОШ № 10 «Ми - європейці»;
-  у номінації «Найкреативніша емблема мережі шкільних  євроклубів» - Євроклуб ТСШ №3 "Eurobridge";
-  у номінації «На  шляху до  європейських цінностей» - Євроклуб ТЗОШ № 19 «EuroYouth 19».

Честі приймати VII Форум шкільних євроклубів м.Тернополя був удостоєний євроклуб Тернопільської класичної гімназії «Серце Європи».





Немає коментарів:

Дописати коментар

Про практикум на тему: "Оцінювання учнів, які навчаються за кордоном"

 18 квітня 2024 року в форматі Zoom відбувся практикум для вчителів історії та правознавства на тему: "Оцінювання учнів, які навчаються...