середу, 18 березня 2015 р.

Шоста Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти – 2015»



         12-14 березня 2015 року в Київському Палаці дітей та юнацтва відбулася головна подія освітньої галузі - Шоста Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти – 2015», організаторами якої є Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук та компанія «Виставковий світ».
        У конкурсах і заходах виставки взяли участь навчальні заклади та наукові установи України, закордонні навчальні заклади, агенції освіти за кордоном, регіональні і муніципальні органи управління освітою, наукові та навчально-методичні центри, асоціації, фонди, виробники і дистриб’ютори засобів навчання, програм, проектів та рішень для освіти, зокрема, 750 навчальних закладів з 22 регіонів України, а також заклади та агенції з Латвії, Литви, Швейцарії, Польщі, Чехії, Франції, Великої Британії, Канади, Словаччини, Естонії, США та Молдови.
     У церемонії урочистого відкриття виставки взяли участь президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, директор департаменту професійно-технічної освіти В’ячеслав Супрун, заступник директора департаменту вищої освіти Микола Фоменко та інші почесні гості.
      Тернопіль  у Шостій  Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2015» представляв Тернопільський комунальний методичний центр науково- освітніх інновацій та моніторингу.
       Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти» за своїм фаховим і науковим рівнем, змістовністю науково-практичної та ділової програми з найбільш важливих та актуальних питань галузі освіти, чисельністю учасників усіх ланок освіти та кількістю відвідувачів визнана найбільш рейтинговою та широкомасштабною в Україні.
         Виставка є одним із найбільших професійних форумів освітніх і наукових інновацій та інструментом популяризації новітніх освітніх методик і технологій. На експозиціях відвідувачі ознайомилися з можливостями отримання базової та повної загальної середньої освіти разом з сучасною професійною кваліфікацією.
      Тернопільський комунальний методичний центр науково-освітніх інновацій та моніторингу вперше на міжнародному рівні  презентував основні пріоритети  освіти м. Тернополя, зокрема:
  • здійснення структурно-змістової модернізації навчально-виховного процесу  на засадах стимулюючого моніторингу;
  • дослідження впливу профільного навчання, неформальної та інформальної освіти на розвиток і соціалізацію обдарованих учнів, апробація інноваційних форм роботи з ними;
  • використання ІКТ в навчальній та управлінській  діяльності;
  • формування у закладах соціокультурних осередків громадянсько-патріотичного виховання дітей;
  • забезпечення інтеграції навчальних закладів у європейський освітній простір через мережу євроклубів.
      Діяльність ТКМЦ НОІМ як переможця конкурсу з тематичних номінаційбула відзначена наступними нагородами :
-    Срібною  медаллю  у номінації «Розробка та упровадження у навчально-виховний процес сучасних систем моніторингу якості освіти»;
-    Бронзовими  медалями  у таких номінаціях:
«Створення мережі євроклубів як механізму інтеграції до європейського освітнього простору»;
«Упровадження інформаційно-комунікаційних технологій у навчальну, наукову та управлінську діяльність навчального закладу».
        Тернопільський комунальний методичний центр науково-освітніх інновацій та моніторингу  у конкурсних роботах висвітлював роботу навчальних закладів м.Тернополя. Завдяки матеріалам з діяльності євроклубів м.Тернополя, які були подані євроклубами Тернопільської спеціалізованої школи IIII ступенів №29 з поглибленим вивченням іноземних мов; Тернопільської Української гімназії  імені  І. Франка; Тернопільської класичної гімназії; Тернопільської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 19; ТНВК «Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого»; Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов; Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №7 з поглибленим вивченням іноземних мов; Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням іноземних мов; Тернопільської загальноосвітньої школи I-III ступенів №27; Тернопільської загальноосвітньої школи I-III ступенів №25 вдалося завоювати таку почесну нагороду. Тому ця медаль є досягненням усіх євроклубів нашого міста.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Про заняття інтелектуального клубу педагога суспільствознавця на тему: "Використання сервісу Book Creator під час уроків суспільствознавчих дисциплін"

 14 березня 2024 року відбулося заняття інтелектуального клубу педагога суспільствознавця на тему: "Використання сервісу Book Creator п...